Ghid | Sisteme de ecuații liniare
Îți dorești să fii cât mai bine pregătit pentru examenul de Bacalaureat, o etapă importantă din dezvolvatarea noastră educațională? Îți dorești să îți mai exersezi noțiunile asimilate pe perioada anilor de liceu, astfel încât să ai cât mai puține emoții atunci când trebuie să îți susții examenul de Bacalaureat, proba de matematică?
Te sfătuim să citești Ghid | Sisteme de ecuații liniare, care a fost pregătit pentru tine, cu mare atenție, de către profesorii noștri, pentru a te ajuta să înțelegi cât mai bine noțiunile acestui capitol.
Acest capitol al algebrei, intitulat Sisteme de ecuații liniare, se studiază în perioada anilor de liceu, mai exact în clasa a XI-a pentru profilele mate-info, științele naturii și tehnologic, respectiv, în clasa a XII-a pentru profilul pedagogic.
Ghidul pregătit de către profesorii noștri este structurat în patru părți, fiecare având două sau mai multe subcapitole, așa cum vei vedea în cele ce urmează. În acest mod, noțiunile concrete și exemplificate care îți sunt prezentate în acest ghid vor fi mai ușor de următit și de înțeles.
Accesând eBook-ul nostru și citindu-i informațiile, vei întâlni în primul rând definiția unui sistem de ecuații liniare, cum se notează un sistem de ecuații liniare, forma matriceală a unui sistem de ecuații liniare, cum intervine rangul în studiul compatibilității unui sistem de ecuații liniare.
Deoarece numărul liniilor unui sistem și numărul necunoscutelor componente sistemului se pot alege în mod arbitrar și în funcție de numărul de soluții ale sistemelor, vei putea vedea faptul că sistemele de ecuații liniare se pot clasifica în sisteme compatibile sau sisteme incompatibile, sisteme compatibile determinate sau sisteme compatibile nedeterminate, cu soluții unice, număr infinit de soluții sau chiar și fără soluții.
Apoi vei afla câteva metode de rezolvare a sistemelor compatibile, cum ar fi metoda regulii lui Cramer, metoda substituției sau metoda Gauss.
În continuare vei găsi definiția unui sistem de ecuații liniare omogene, forma sa generală și cum se rezolvă aceste sisteme omogene, folosind metodele enunțate în subcapitolul anterior.
În ultima parte a acestui ghid vei putea urmări rezolvările complete ale unor exerciții și probleme cu sisteme de ecuații liniare care s-au dat la câteva din sesiunile de Bacalaureat din perioada 2012-2014. În acest fel, pregătirea pentru examenul de Bacalaureat, pentru proba de matematică, va deveni mult mai ușoară, iar problemele cu sisteme de ecuații liniare nu îți vor mai crea așa mari dificultăți, cum poate îți creau altă dată.
Menționăm că toate definițiile, notațiile și metodele de rezolvare ale sistemelor de ecuații liniare, introduce în ghidul cu și despre Sisteme de ecuații liniare sunt însoțite de exemple realizate de către profesorii noștri. Aceste exemple sunt rezolvate complet și fără a se sări peste pași intermediari de calcul, asftel încât tu să întelegi algoritmii și toate noțiunile care intervin în rezolvarea sistemelor de ecuații liniare, fie că sistemul este compatibil sau omogen.
Citește cu încredere Ghid | Sisteme de ecuații liniare și continuă să te pregătești temeinic pentru examenul de Bacalaureat sau exersează pentru a obține note cât mai bune la clasă.
Spor la învățat și baftă la examen! :)