Structura rezumatului

Nu-ți mai amintești exact care este structura rezumatului și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi atunci când scrii un astfel de material? Profesorii noștri de limba și literatura română au inclus în acest capitol cele mai importante informații legate de structura rezumatului pentru a te ajuta să rezolvi cu succes temele pe care le vei primi la școală.

Odată ce ai în minte structura rezumatului îți va fi mult mai ușor să selectezi informațiile relevante și să le prezinți cât mai clar și concis.

Iată un scurt fragment din textul pe care îl vei găsi accesând capitolul Structura rezumatului:

„Informațiile cuprinse în rezumatul tău trebuie structurate după un plan fix. Astfel, ideile tale vor fi mai ordonate, o bună organizare a acestora încurajând înțelegerea ușoară a mesajului rezumatului redactat de tine. Așadar, părțile unui rezumat sunt următoarele:

  1. Introducerea

Rezumatul va începe întotdeauna cu date generale despre opera în cauză, precum și cu o afirmație generală referitoare la acțiunea sau tema acesteia, care va fi ulterior dezvoltată în cuprinsul lucrării tale. Într-un rezumat, ideile prezente în introducere nu diferă substanțial de cele cuprinse în introducerea oricărui alt text literar structurat similar.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in