Exemple

În capitolul Exemple de rezumate profesorii noștri au inclus un fragment dintr-un rezumat de nota 10 al unei opere pe care o vei studia la școală, dar și trimiteri către alte materiale de care vei avea nevoie pe parcursul anilor de gimnaziu și liceu.

Citind aceste exemple de rezumate vei fi mult mai familiarizat cu forma pe care trebuie să o aibă un rezumat și vei ști exact care sunt informațiile pe care trebuie să le ai în vedere atunci când scrii un astfel de text.

Accesează capitolul Exemple de rezumate și citește materiale puse la dispoziție de echipa noastră.

Iată și alte exemple de rezulate pe care le poți consulta pentru a te obișnui cu structura acestui tip de material:

De asemenea, în cadrul Ghidului de rezumate pentru Literatură universală poți găsi materialele din literatura universală de care ai nevoie.

Iată un scurt fragment din textul pe care il vei putea citi după ce accesezo capitolul Exemple de rezumate:

„Deși căsnicia celor doi este considerată una reușită la început, odată ce Ștefan primește moștenirea de la unchiul Tache, viața cuplului se schimbă. Atitudinea soției este de nerecunoscut prin implicarea acesteia în procesul dintre rude, în vederea clarificării testamentului. Ela este cea care îl încurajează să lupte pentru moștenire, considerându-l pe Ștefan excesiv de bun: „Dar nu vezi că toți vor să te înșele…Pentru că ești prea bun.”. Procesul se termină, în final, prin cedarea lui Ștefan în fața rudelor, renunțarea la afaceri și continuarea studiilor de filosofie. Fiind atrasă de lumea mondenă, Ela își schimbă comportamentul, spre dezamăgirea soțului, care este cuprins de sentimente de gelozie și este supus unei suferințe mistuitoare.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in