Cum se realizează un rezumat | Ghid

Vrei să știi cum se face un rezumat și să fii sigur că rezumatul scris de tine este complet și respectă structura specifică unui astfel de material? Profesorii de limba și literatura română cu care colaborează echipa Liceunet ți-au pregătit un ghid de realizare a unui rezumat, material care include toate informațiile de care ai nevoie.

Accesând acest ghid despre cum se face un rezumat vei afla care este definiția rezumatului și de câte tipuri poate fi, vei afla care este structura (introducere, cuprins, încheiere) și cum trebuie prezentate informațiile, vei vedea ce reguli de redactare trebuie să respecți atunci când primești o astfel de temă, dar vei putea citi și câteva exemple de texte de nota 10.

Folosește ghidul „Cum se realizează un rezumat” și vei obține materiale multe mai calitative, care vor fi notate cum punctajul maxim.

Iată un scurt fragmant dintr-unul dintre capitolele pe care le vei putea citi imadiat după ce ai cumpărat acest material care îți explică în mod clar cum se face un rezumat:

„În încheiere poți alege să rezumi într-un paragraf ideile sau întâmplările prezentate de-a lungul textului, situație în care trebuie să-ți exersezi capacitățile de sinteză. O altă variantă este să închei printr-o concluzie, fie ea o învățătură (asemenea moralei din cazul fabulelor) sau, pur și simplu, o idee dedusă din informațiile prezente în cuprins. Marchează încheierea prin termeni specifici, precum: «în concluzie», «în încheiere», «concluzionând» etc.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Cum se realizează un rezumat | Ghid

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.