Ghid | Progresii

Îți dorești să fii cât mai bine pregătit la clasă din capitolul de algebră cu progresii, fie că sunt progresii aritmetice sau progresii geometrice? Îți dorești să obții note mari la teste, teze, olimpiade sau concursurile la care participi? Sau ai început să te pregătești pentru examenul de Bacalaureat, pentru proba de matematică și îți dorești să îți recapitulezi toate noțiunile care țin de aceste tipuri de progresii?

Atunci, profesorii de matematică ai echipei Liceunet te sfătuiesc să accesezi cu încredere acest ghid, intitulat Progresii, pentru a vedea toate noțiunile teoretice despre progresii aritmetice și progresii geometrice (definiții, proprietăți, exemple și exerciții rezolvate complet), care au fost pregătite special pentru tine, pentru a te ajuta să asimilezi mai bine toate informațiile furnizate în acest ghid.

Acest capitol al algebrei este studiat în clasa a IX-a, în cursul orelor de matematică, de către elevii care urmează unul dintre profilele următoare: matematică - informatică, științele naturii, tehnologic și, nu în ultimul rând, pedagogic.

Pentru a te ajuta ca informațiile prezentate în acest ghid să îți mai ușor de urmărit, de înțeles și în cele din urmă de învățat, acest ghid este structurat pe 3 capitole.

Vei vedea că atât primul capitol, intitulat Progresii aritmetice, cât și cel de-al doilea capitol, Progresii geometrice, conțin fiecare conține atât noțiuni teoretice (definiții și proprietăți), cât și aplicații detaliate și complet rezolvate. 

În primul capitol vei afla tot ce ține de progresiile aritmetice: care este definiția unei progresii aritmetice, cum se notează acest tip de progresie și ce exemple de progresii aritmetice ți-au pregătit profesorii noștri. În subcapitolul Proprietăți ale progresiei aritmetice, așa cum îi spune și numele, ți se vor prezenta câteva dintre proprietățile progresiilor aritmetice, și anume, vei învăța despre monotonia progresiei aritmetice, care este formula termenului general al unei progresii aritmetice, cum se calculează suma primilor n termeni ai unei progresii aritmetice și altele. Vei observa faptul că fiecare proprietate introdusă în acest subcapitol este însoțită de exemple și exerciții rezolvate complet, pentru a te ajuta să înțelegi mai bine aceste proprietăți și cum să le aplici corect în exerciții și probleme. Cel de-al doilea supcapitol conține exerciții și probleme rezolvate complet, în care se folosesc corect, atât definiția progresiei aritmetice, cât și proprietățile acesteia.

Cel de-al doilea capitol, asemenea celui anterior, conține în primul rând definiția progresiei geometrice, cum notăm acest tip de progresie și bineînțeles exemple de progresii geometrice. În primul subcapitol vei găsi câteva proprietăți ale progresiei geometrice, cum ar fi: monotonia progresiei geometrice, formula termenului general, suma primilor n ai unei progresii geometrice și altele. Toate aceste proprietăți sunt însoțite de exemple ilustrative care te vor ajuta să înțelegi mai bine toate aceste noțiuni teoretice. În subcapitolul cu aplicații vei afla cum se aplică corect aceste proprietăți în exercițiile și problemele pregătite pentru tine de către profesorii noștri de matematică. Vei vedea, de exemplu, în funcție de datele problemei, cum se poate calcula un anumit termen dintr-o progresie, folosind formula termenului general.

Ultimul, dar nu cel din urmă capitol al ghidului nostru, conține exerciții și probleme de tip Bacalaureat, date în sesiunile de exemen, în perioada anilor 2012 - 2015. Vei vedea că aceste exerciții sunt rezolvate complet, pas cu pas și conform baremelor oficiale, astfel ca pregătirea ta din acest capitol de algebră să fie completă.

Așadar, accesează cu încredere materialul nostru, intitulat Ghid | Progresii, pentru a fi cât mai bine pregătit din acest capitol de algebră, astfel încât să poți lua note cât mai mari, atât la clasă, la diferitele concursuri sau la olimpiadele la care vei participa, dar mai ales la proba de matematică de la Bacalaureat, pentru care te pregătești din timp.

Spor la învățat! :)

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ghid | Progresii

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 04.01.2018
    Util, util, util.