Inegaliatatea mediilor. Ordonarea numerelor reale

Accesează următorul capitol al ghidului nostru, intitulat Ordonarea numerelor reale, pentru a vedea cum putem ordona numerele reale și cum ne putem folosi de această ordonare pentru a defini inegalitatea mediilor.

Accesând acest capitol, în prima parte a sa vei afla cum se ordonează numerele reale pe axa numerelor reale și, în funcție de poziția numărului pe axă, când putem spune că un număr este pozitiv sau negativ.

Tot în acest capitol vei afla ce este acea lege de trihotomie, cum se definește legea de ordine și ce proprietăți are această relație de ordine.

De asemenea, în cea de-a doua parte a acestui capitol ți se va prezenta un rezultat important despre relația de ordine, și anume vei afla ce este inegalitatea mediilor și cum sunt definite mediile componente acestei inegalități (media armonică, media aritmetică și media geometrică). Pentru a te ajuta să înțelegi mai bine inegalitatea mediilor, profesorii de matematică ai echipei Liceunet ți-au pregătit un exercițiu rezolvat complet și pas cu pas, în care folosind aceste medii, se arată inegalitatea mediilor.

Așadar, accesează cu încredere aceste capitol, pentru a afla cum se ordonează numerele reale și cum se aplică inegalitatea mediilor.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in