Operații cu numere complexe

Capitolul Operații cu numere complexe conține informații referitoare la operațiile care se pot efectua cu numerele complexe, așa cum este sugerat și în titlu.

În acest ghid, cele două operații cu numere complexe abordate de către profesorii de matematică din cadrul echipei Liceunet sunt adunarea numerelor complexe și înmulțirea numerelor complexe. Astfel, se introduc aceste două operații cu numere complexe și se prezintă proprietățile acestora, printre care enumerăm: asociativitatea, comutativitatea, existența elementului neutru și altele.

Conceptele introduse și proprietățile corespunzătoare sunt însoțite de exemple ilustrative sau chiar demonstrații, pentru ca tu să înțelegi cât mai bine informațiile din acest capitol și pentru a te descurca să rezolvi exerciții cu operații cu numere complexe.

Accesează cu încredere acest capitol al ghidului nostru despre numerele complexe și învată cum se folosesc corect în rezolvarea exercițiilor proprietățile celor două operații cu numere complexe.

Adunarea numerelor complexe

Definiția NC3: Suma a două numere complexe

Fie z_1=a_1+b_1i și z_2=a_2+b_2i două numere complexe. Se numește suma numerelor complexe z_1 și z_2 numărul complex z_1+z_2=(a_1+a_2)+(b_1+b_2)\cdot i.

Exemplu:

Dacă  z_1=1+3i și  z_2=4+2i, să se calculez...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in