Ghid | Numere complexe

Conceptul de numere complexe a apărut în matematică atunci când s-a încercat rezolvarea ecuațiilor de forma x^2+a=0, cu a> 0. Analog, numerele raționale au apărut pentru ca soluții ale ecuațiilor x^2-b=0, atunci când numărul real b nu este pătrat perfect.

Rezolvarea ecuațiilor a fost întotdeuna printre temele preferate ale matematicienilor. Ecuațiile de gradul I se pot rezolva în mulțimea numerelor întregi, dar ecuațiile de gradul al II-lea nu prezintă această proprietate tot timpul.

Printre cele mai simple ecuații de gradul al II-lea care nu le putem rezolva în mulțimea numerelor reale se numără ecuația:

x^2+1=0.

Matematicianul care a introdus pentru prima dată numărul \sqrt{-1} a fost Euler; el a notat acest număr cu i și l-a numit număr imaginar. 

Pe parcursul ultimelor două secole au continuat studiile în domeniul numerelor complexe, acestea dovedindu-se indispensabile în matematica modernă. Numerele complexe sunt de mare ajutor și în alte domenii, cum ar fi mecanica, fizica, chimia și multe altele științe exacte.

În acest eBook, Ghid | Numere complexe, vei putea urmări o introducere în capitolul cu numere complexe; vei putea învăța definiția unui număr complex, care sunt formele algebrice și trigonometrice ale unui număr complex, ce sunt numerele complexe conjugate, cum se calculează modulul unui număr complex și alte noțiuni de bază pentru acest capitol important.

Toate aceste noțiuni sunt structurate pe 7 capitole, care urmează firul rușu al capitolului de numere complexe. Accesând fiecare capitol vei vedea că profesorii noștri nu te învață doar noțiunile teoretice, ci și cum să aplici fiecare noțiune în exerciții și probleme.

Accesează acest eBook și citește informațiile pregătite de către profesorii noștri special pentru ca pregătirea ta la matematică să fie cât mai ușoară posibil.

Spor la învățat! :)

 

Ghid | Numere complexe

[3]
Review-urile utilizatorilor
 • 04.11.2022
  Scris de Profesor de liceu
  Foarte bine explicate. Materialul este riguros si clar prezentat.
 • 16.01.2022
  Scris de Elev in clasa a 10-a
 • 30.11.2020
  Scris de Elev in clasa a 10-a