Numărul de funcții f

Folosind noțiunile prezentate în subcapitolul anterior, accesând această pagină, intitulată Numărul de funcții f, vei putea afla numărul de funcții de la mulțimea M cu n elemente, la o altă mulțime P, cu k elemente, notate cu f:M\to P.​ Însă, pentru a putea afla numărul de funcții f, trebuie să aflăm mai întâi cardinalul mulţimii \mathcal{F}(M,P). Îți vom arata cum se află acest cardinal, prin teorema pe care o vei găsi demonstrată în această pagină.

Pentru a înțelege mai bine cum se poate calcula acest număr de funcții f:M\to P, acest subcapitol conține o parte cu aplicații, unde ți-am exemplificat acest procedeu prin câteva exerciții rezolvate complet și pas cu pas. Vei vedea că în aceste aplicții ți se va cere să afli numărul de funcții de la o mulțime cu n elemente, la o altă mulţime cu k elemente.

Încearcă să rezolvi singur aceste exerciții, iar apoi verifică rezolvările tale cu cele făcute de către echipa Liceunet.ro.

Așadar, accesează capitolul Numărul de funcții f și încearcă să aplici singur noțiunile teoretice prezentate aici în exercițiile propuse de către profesorii noștri de matematică.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in