Combinări

Cea de-a treia metodă de numărare a unei mulțimi este metoda cu combinări de n luate câte k și cum rezolvăm problemele folosind de la combinări formula corectă.

Accesând subcapitolul Combinări vei învăța în primul rând ce sunt aceste combinări de n elemente luate câte k. Vei vedea că aceste combinări se calculează folosind noțiunea de aranjamente și de permutări (noțiuni detaliate în subcapitolele anterioare), de unde se va obține formula de calcul a combinărilor de n elemente luate câte k. Ți se vor defini și demonstra câteva proprietăți ale combinărilor de n luate câte k, proprietăți care se folosesc în rezolvarea exercițiilor de la finalul acestui subcapitol. 

Pentru a înțelege mai bine noțiunea de combinări, în secțiunea cu aplicații, ți se vor ilustra câteva exerciții, în care se folosește pentru rezolvare formulele date de definiția combinărilor de n elemente luate câte k, precum și a proprietăților și a formulelor combinărilor prezentate în subcapitolul acesta.

Așadar, accesează cu încredere subcapitolul Combinări pentru a învăța cum se aplică pentru combinări formula acestora în exerciții și probleme, dar și cum aplică proprietățile lor și alte noțiuni problemele și exercițiile prezentate în secțiunea cu aplicații a acestui subcapitol.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in