Aranjamente

O altă metodă de a număra o mulțime este metoda cu aranjamente de n luate câte k.

Pentru a putea defini noțiunea de aranjamente de n elemente luate câte k, în începutul acestui subcapitol vei găsi un exemplu de mulțime cu trei elemente și care sunt mulțimile de două elemente care se pot forma cu elementele acestei mulțimi.

Astfel, ți se va putea da definiția pentru aranjamente de n elemente luate câte k. După această definiție, vei putea vedea și ce proprietăți pentru aranjamente de elemente luate câte se folosesc în rezolvarea exercițiilor. Aceste proprietăți ale aranjamentelor sunt demonstrate de către profesorii noștri, pentru a te ajuta să le înțelegi mai bine.

Ca și în cazul celorlalte subcapitole de până acum, vei găsi și pentru acest supcapitol o secțiune dedicată aplicațiilor, unde vei găsi exerciții rezolvate complet special pentru tine, pentru a te ajuta să înțelegi mai bine toate noțiunile despre aranjamentele de n elemente luate câte k furnizate în acest subcapitol.

Așadar, accesează cu încredere subcapitolul Aranjamente pentru a afla toate aceste noțiuni și cum se aplică acestea în probleme și exerciții.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in