Ghid | Matrice

Vrei să mergi cât mai bine pregătit la examenul de Bacalaureat? Vrei să îți fixezi cunoștințele de matematică dobândite la clasă pe parcursul anilor de liceu sau pur și simplu vrei să înveți lucruri noi?

Citește Ghid | Matrice, pe care profesorii noștri specializați ți l-au pregătit cu mare atenție pentru ca tu să înțelegi cât mai bine noțiunile care fac parte din acest capitol important al algebrei studiate în liceu.

Capitolul Matrice se studiază în liceu în clasa a XI-a pentru profilele mate-info, științele naturii și tehnologic și respectiv în clasa a XII-a pentru profilul pedagogic.

Ghidul nostru este structurat în 6 părți, fiecare parte fiind împărțită la rândul său în subcapitole. Astfel, îți va fi mult mai ușor să urmărești informațiile pregătite și explicate de către profesorii noștri.

Accesând eBook-ul nostru și citind informațiile din el, vei întâlni în primul rând definiția unei matrice, vei afla cum se notează o matrice și mulțimea matricelor, dar și care sunt condițiile pentru ca două matrice să fie egale.

Pentru că dimensiunile unei matrice se pot alege arbitrar, vei vedea că există anumite tipuri particulare de matrice, cum ar fi matricea pătratică, matricea nulă sau matricea unitate.

Apoi, vei afla ce fel de operații cu matrice se pot efectua; astfel vei învăța cum se pot aduna sau înmulți două sau mai multe matrice, cum putem înmulți o matrice cu un scalar și vei vedea ce este matricea transpusă.

În următoarea parte a ghidului nostru, și anume Determinantul unei matrice, vei întâlni definiția pentru determinantul unei matrice, dar și formulele de calcul ale determinantului pentru anumite dimensiuni și anume pentru matricele pătratice de dimensiuni 2x2 și respectiv 3x3. Pentru determinantul de ordinul 3, vei putea vedea două reguli de calcul ale acestuia: regula lui Sarrus și regula triunghiului.

Apoi îți vor fi prezentate anumite proprietăți ale determinantului, proprietăți care, de cele mai multe ori, îți vor ușura calculele în probleme. La sfârșitul acestei părți, vei afla ce este rangul unei matrice și cum se poate calcula acesta în general.

În continuare, vei găsi definiția unei ecuații matriceale și vei învăța cum se rezolvă o ecuație matriceală, iar în ultima parte a eBook-ului vei putea urmări rezolvările complete ale unor exerciții și probleme cu matrice care s-au dat la câteva din sesiunile de Bacalaureat din anii 2012-2015. În acest fel, pregătirea ta pentru Bacalaureat va deveni mult mai ușoară, iar problemele cu matrice nu îți vor mai părea atât de dificile ca înainte.

Trebuie să menționăm faptul că toate definițiile, notațiile, proprietățile și formulele introduse în Ghidul | Matrice sunt însoțite de exemple tratate de profesorii noștri complet și pas cu pas, astfel ca tu să înțelegi și mai bine noțiunile explicate și să înveți cum să abordezi o problemă cu matrice, fie că vrei să te pregătești pentru Bacalaureat, fie că vrei să exersezi în plus pentru clasă.

Așadar, citește acest material cu și despre matrice și continuă să exersezi pentru rezultate cât mai bune la școală și la examenul de Bacalaureat.

Spor la învățat! :)

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ghid | Matrice

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 11.06.2018
    Foarte folositor si chiar vine in ajutor celor care se pregătesc singuri pentru bacalaureat. M-a ajutat mult.