Operații cu limite de șiruri

Având două șiruri de numere reale (a_n)_{ n\in\mathbb{N}} și (b_n)_{ n\in\mathbb{N}} și o constantă \alpha\in\mathbb{R}, se pot efectua mai multe operații între aceste obiecte matematice date.

În acest capitol al Ghidului | Limite de șiruri vom trata următoarele operații cu șiruri: adunarea șirurilor; produsul șirurilor; câtul șirurilor; înmulțirea unui șir cu un scalar; șirul modulelor.

Având introduse aceste operații cu șiruri și dacă șirurile date au limită pe dreapta reală încheiată, se prezintă, prin intermediul unei teoreme, legăturile dintre limitele șirurilor și limitele sumei, produsului, câtului, înmulțirii cu scalar și modulelor. Deci vei afla ce fel de operații cu limite de șiruri vei putea efectua în rezolvarea exercițiilor.

Toate noțiunile introduse sunt însoțite de exemple ilustrative, care te vor ajuta să îți fixezi mai bine cunoștințele asimilate în urma citirii acestui capitol.

Așadar, citește această secțiune a eBook-ul pentru a afla ce fel de operații se pot efectua cu șiruri și cu limite de șiruri.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in