Limitele funcțiilor elementare

În acest capitol al ghidului Limite de funcții, intitulat Limitele funcțiilor elementare se prezintă, așa cum este sugerat în titlul secțiunii, limitele câtorva din funcțiile cunoscute și studiate în anii anteriori de liceu, numite funcții elementare.

Limitele funcțiilor elementare introduse în această parte a ghidului nostru se pot deduce din graficele funcțiilor date ca și exemple. Deci vei putea vedea care sunt limitele și graficele pentru următoarele funcții: funcția constantă, funcția putere, funcția polinomială, funcția radical de ordin par sau impar, funcția exponențială, funcția logaritmică, funcții raționale și funcții trigonometrice directe și inverse.

Pe lângă limitele funcțiilor elementare precizate anterior, în această parte a eBook-ului vei putea găsi și o listă de limite de funcții remarcabile care rezultă din limitele de șiruri remarcabile studiate în ghidul Limite de șiruri, dar și limitele funcțiilor compuse.

Pentru a înțelege mai bine noțiunile introduse, vei putea vedea și câteva exemple care te vor ajuta să aprofundezi toate limitele funcțiilor elementare prezentate.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in