Definiție. Limite laterale

În acest prim capitol al ghidului nostru Limite de funcții, intitulat Definiție. Limite laterale, ți se vor prezenta noțiuni generale referitoare la limite de funcții în puncte de acumulare ale mulțimilor în care funcțiile date sunt definite.

Se dă definiția limitei unei funcții într-un punct, dar și legătura limitelor de funcții cu limitele de șiruri, printr-o caracterizare numită Teorema lui Heine.

Apoi se introduc noțiunile de limite laterale ale unei funcții într-un punct, respectiv limite laterale la stânga sau limite laterale la dreapta într-un punct dat. Nu în ultimul rând, se precizează cum se notează limitele laterale, dar și care este condiția pentru ca un punct să aibă limită într-un punct în funcție de valorile calculate pentru limitele laterale ale funcției în acel punct.

Informațiile prezentate îți vor fi mult mai clare după ce vei urmări și rezolvarea exemplelor date fiecărui concept introdus.

Așadar, citește această secțiune a eBook-ului nostru pentru a vedea ce este limita unei funcții într-un punct și cum putem calcula limitele laterale ale unei funcții într-un punct dat.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in