Ghid | Legi de compoziție

În acest ghid pregătit de către profesorii noștri de matematică pentru capitolul de algebră, intitulat Ghid | Legi de compoziție, vei găsi noțiunile învățate în clasa a XII-a pentru profilele matematică - informatică, științele naturii și tehnologic, respectiv în clasa a XI-a, pentru profilul pedagogic.

În primul capitol vei găsi definiția legii de compoziție, ce este o lege de compoziție internă, ce operații se pot efectua cu legile de compoziție, care este partea stabilă a unei mulțimi în raport cu o lege de compoziție și cum se construiește tabla lui Cayley.

Accesând și al doilea capitol vei găsi ce proprietăți cunoscute se pot aplica legilor de compoziție; astfel vei găsi proprietatea de comutativitate, proprietatea de asociativitate, în ce condiții o lege de compoziție admite element neutru și cum se află elementele simetrizabile ale unei legi de compoziție.

Ultimul capitol îți arată cum se rezolvă probleme și exercițiile cu legi de compoziție întâlnite în subiectele de tip Bacalaureat, din perioada anilor 2012-2015.

Așadar, te sfătuim să citești cu încredere Ghid | Legi de compoziție pregătit special pentru tine de către profesorii noștri, care te va ajuta să înțelegi mai bine, prin exemplele detaliate date, noțiunile capitolului algebrei despre legi de compoziție și totodată te va ajuta să te pregătești pentru lucrarea ta de la clasă, teza ta semestrială sau pentru proba de matematică din cadrul examenului tău de Bacalaureat. 

Spor la învățat! 

Ghid | Legi de compoziție

[3]
Review-urile utilizatorilor
 • 24.11.2021
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  continutul este super ok, dar de ce nu pot sa copiez intr-un document?
 • 02.07.2021
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Bine scris
 • 03.11.2020
  Scris de Profesor de liceu