Reper cartezian în plan

Accesează Reper cartezian în plan și află ce este un reper cartezian, ce sunt coordonatele carteziene, care sunt coordonatele unui vector într-un reper cartezian, cum se află coordonatele punctului care împarte un segment într-un raport dat și care este teorema medianei.

Vei învăța să calculezi lungimea unui vector bazându-te pe reprezentarea lui într-un reper cartezian, precum și cum se află coordonatele mijlocului unui segment, iar în exemplul pregătit cu mare atenție de către profesorii noștri de matematică, vei putea aplica ce ai învățat până acum la vectori: calculul coordonatelor unui vector, calcularea lungimii unui vector, calcularea mijlocului unui segment cunoscând anumite date.

În continuare, profesorii noștri experimentați de matematică, ți-au pregătit în următoarele două pagini următoarele aplicații: punctul care împarte un segment într-un raport dat și teorema vectorială a medianei.

Citind această secțiune, la final vei cum se demonstrează teorema medianei cu ajutorul vectorilor. Citind această secțiune, vei vedea că demonstrația teoremei medianei nu este nimic altceva decât un caz particular pentru ce s-a prezentat în cadrul aplicației anterioare, intiulată Punctul care împarte un segment într-un raport dat.

Așadar, pentru a vedea în detaliu demonstrația teoremei medianei cu ajutorul vectorilor, dar și celelalte noțiuni, citește cu mare atenție această ultimă pagină a primului capitol, intitulat Vectori în plan.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in