Ecuația dreptei determinată de un punct și de o direcție dată

Penultimele secțiuni ale capitolului trei al eBook-ului Ghid | Geometrie sunt intitulate Ecuația dreptei determinată de un punct și de o direcție dată, respectiv Ecuația dreptei determinată de două puncte distincte.

Însă, pentru a afla ce este ecuația unei drepte, fie că ea este determinată de un punct și o direcție dată sau este determinată de două puncte distincte, trebuie să știm ce reprezintă panta unei drepte (căci va interveni în scrierea ecuației dreptei), precum și ce este unghiul dintre două drepte, despre care poți citi în pagina anterioară.

Pentru a înțelege mai bine toate noțiunile furnizate în aceste ultime secțiuni ale capitolului al treilea, te sfătuim să accesezi și paginile separate ale secțiunilor cu ecuații ale dreptei, pentru a vedea fie cum se află panta unei drepte cunoscând ecuația dreptei, fie cum se află ecuația dreptei în funcție de punctele care o determină.

Așadar, accesează aceste secțiuni pentru a învăța cum se determină ecuația dreptei folosind un punct și o direcție dată sau două puncte distincte.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in