Distanța dintre două puncte în plan

Prima secțiune a celui de-al treilea capitol al ghidului nostru, intitulată Distanța dintre două puncte în plan, îți arată cum se poate calcula lungimea unui segment, cunoscând coodonatele punctelor care determină acel segment.

Însă, pentru a putea vorbi despre distanța dintre două puncte în plan (sau altfel spus, lungimea unui segment determinat de două puncte într-un plan), trebuie să știi ce înseamnă reper cartezian (despre care s-a vorbit în primul capitol al acestui material) și coordonatele carteziene în plan, noțiuni care se învață în clasa a IX-a.

Folosind reperul cartezian și coordonatele carteziene, poți vizualiza mai ușor distanța dintre două puncte, prin unirea printr-un segment a punctelor de pe reperul cartezian, așa cum vei putea observa în pagina separată cu aplicații.

Știind ce este un reper cartezian și ce sunt coordonatele carteziene, poți înțelege noțiunea de distanță dintre două puncte date și astfel, în funcție de coordonatele punctelor respective, ale căror coordonate carteziene în plan se cunosc, vei putea calcula lungimea segementului determinat de acele puncte. Vei vedea, în funcție de coordonatele acelor puncte, ce formule de a calcula distanța dintre două puncte există.

Pentru a te ajuta să afli cu ușurință distanța dintre două puncte în plan, profesorii noștri ți-au pregătit câteva aplicații într-o pagină separată, pe care te sfătuim să le citești cu mare atenție.

Așadar, accesează această secțiune pentru a afla ce formule se folosesc pentru a determina distanța dintre două puncte în plan.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in