Coordonate carteziene în plan

În cadrul acestui capitol, vei citi despre: distanța dintre două puncte în plan, coordonatele unui vector în plan, operații cu vectori legațipanta unei drepte și unghiul dintre două drepte, ecuația dreptei determinată de un punct și de o direcție dată și ecuația dreptei determinată de două puncte distincte.

Capitolul Coordonate carteziene în plan îți explică ce sunt coordonatele unui vector, cum se calculează distanța dintre două puncte, ce numim panta unei drepte și cum aflăm ecuația unei drepte în funcție de punctele care o determină.

Acest capitol este structurat pe patru capitole, iar pentru a te ajuta să înțelegi mai bine tot ceea ce profesorii noștri de matematică au scris în acest capitol, aceștia au pregătit special pentru tine câteva exerciții și probleme rezolvate complet, pas cu pas, astfel încât tu să știi să aplici corect noțiunile teoretice prezentate în cadrul acestui capitol.

Așadar, dacă dorești să afli coordonatele unui vector, distanța dintre două puncte, panta unei drepte sau ecuația dreptei determinată de anumite puncte date, te sfătuim să accesezi cu încredere acest capitol din cadrul eBook-ului Ghid | Geometrie

Coordonate carteziene în plan, conține noțiuni teoretice de geometrie care se predau în cadrul orelor de matematică din clasa a X-a, la toate cele patru profile: mate-info, științele naturii, tehnologic și, nu în ultimul rând, pedagogic.

Accesând și citind fiecare secțiune a acestui ghid, îți garantăm că vei fi mai bine pregătit pentru orele de geometrie de la clasă.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in