Condiţii de paralelism. Condiţii de perpendicularitate. Calcule de distanțe și de arii

Penultimul capitol al Ghidului | Geometrie, conține noțiuni despre paralelismperpendicularitate, precum și despre determinarea distanței de la un punct la o dreaptă.

Pentru a putea urmări cu ușurință noțiunile furnizate în acest capitol, profesorii noștri au împărțit acest capitol în următoarele două secțiuni:

Accesând fiecare secțiune în parte, pe lânga noțiunile teoretice despre paralelism a două drepte sau perpendicularitate a două drepte, calcularea distanței de la un punct la o dreaptă sau calcularea ariilor poligoanelor cunoscute, profesorii noștri de matematică ți-au pregătit și exemple și exerciții rezolvate pas cu pas, astfel încât tu să înțelegi mai bine fiecare formulă furnizată în cadrul acestui capitol.

Legat de perpendicularitatea a două drepte și ce condiții trebuie să fie respectate, vei putea citi în partea intitulată Condiții de perpendicularitate a două drepte a primului subcapitol. Pentru a înțelege această noțiune, urmărește cu atenție exemplul prezentat în această secțiune.

Pentru a știi formula aflării distanței de la un punct la o dreaptă și care sunt formulele de calcul a ariei pentru diverse figuri geometrice, accesează cel de-al doilea și ultim subcapitol al acestui capitol.

Așadar, accesează fiecare secțiune în parte, pentru a citi noțiunile teoretice, precum și pentru a vedea cum se aplică acestea, prin exemplele și exercițiile pregătite cu mare atenție de profesorii de matematică din cadrul echipei Liceunet.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in