Teorema bisectoarei. Vectorul de poziţie al centrului cercului înscris într-un triunghi
Până acum, ai văzut care este definiția vectorului de poziție al unui punct în general, care este vectorul de poziție al punctului care împarte un segment într-un raport dat, precum și care este vectorul de poziție al centrului de greutate al unui triunghi.
Înaintând cu lecturarea acestui ghid, în cadrul acestei secțiuni vei afla cum se definește vectorul de poziție al centrului cercului înscris într-un triunghi, folosind teorema bisectoarei.
Pentru început, ți se va aminti cum se enunță teorema bisectoarei, dar și care este forma vectorială a teoremei bisectoarei.
De asemenea, ți se va demonstra că I reprezintă centrul cercului înscris în triunghi, adică este punctul de concurență al bisectoarelor și, folosind relația dată de teorema bisectoarei, se va ajunge la concluzia că bisectoarele unui triunghi sunt concurente.
Așadar, dacă îți dorești să vezi în detaliu cum se demonstrează teorema bisectoarei și care este rolul ei într-un triunghi, te sfătuim să citești cu mare atenție această secțiunea intitulată Teorema bisectoarei. Vectorul de poziţie al centrului cercului înscris într-un triunghi.