Vectorul de poziţie al centrului de greutate al unui triunghi. Concurența medianelor unui triunghi

Parcurgând deja paginile anterioare acesteia, ai aflat ce reprezintă noțiunea de vector de poziție. În cadrul acestei pagini vei afla care este vectorul de poziție al unui anumit punct și cum intervine această noțiunea în demonstrarea concurenței unor anumite segmente într-un triunghi.

În cadrul acestei pagini, intitulată Vectorul de poziţie al centrului de greutate al unui triunghi. Concurența medianelor unui triunghi vei afla care este vectorul de poziție al centrului de greutate al unui triunghi și care este relația acestuia cu concurența medianelor în acel triunghi. De asemenea vei afla și care este relația lui Leibniz.

Urmărește cu mare atenție demonstrația concurenței medianelor unui triunghi folosind noțiunea de vector de poziție, demonstrație realizată pas cu pas și detaliat de către profesorii noștri experimentați tocmai pentru a te ajuta să înțelegi cum se folosește vectorul de poziție pentru a arăta o anumită concurență a unor segmente dintr-un triunghi.

Așadar, te sfătuim să accesezi cu încredere pagina Vectorul de poziţie al centrului de greutate al unui triunghi. Concurența medianelor unui triunghi pentru a învăța cum să demonstrezi corect concurența medianelor într-un triunghi, folosind noțiunea de vector de poziție al centrului de greutate (intersecția medianelor).

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in