Lock

Geometrie | Ghid

Lock

Geometria este ramura matematicii care studiază proprietățile figurilor din plan și spațiu. Una dintre noțiunile importante studiate în geometrie este noțiunea de vector liber. Pentru a înțelege această noțiune, să luăm câteva exemple din fizică. 

Întâlnim mărimi fizice care depind de un singur atribut, de exemplu temperatura corpului uman, pe care o exprimăm în grade Celsius, lungimea unui drum, pe care o exprimăm în km sau în submultipli lui și altele, mărimi pe care le numim mărimi scalare.

O altă clasă de mărimi sunt mărimile vectoriale care depind de mai multe atribute; spre exemplu un avoin care se află în spațiu este caracterizat cel puțin de următoarele atribute: altitudine, longitudine, viteză, direcție, timp, etc.

În acest ghid, ne vom ocupa de studiul mărimilor vectoriale care sunt determinate de următoarele elemente: mărime (lungime), sens și direcție. 

Pentru a urmări cu ușurință noțiunile furnizate în acest material, profesorii noștri de matematică au organizat acest eBook în cinci capitole, în care ți se vor prezenta: vectorii în plan (vectori liberi, opuși sau vectori coliniari), coliniaritatea, concurenta și paralelism (calcul vectorial în geometria plană), coodonatele carteziene în plan, condițiile de paralelism și perpendicularitate, calcule de distanțe și de arii, dar și exerciții și probleme de tip Bac.

Accesând aceste cinci capitole, care conțin noțiuni teoretice de geometrie pentru clasa 9, respectiv de geometrie pentru clasa 10, vei vedea că fiecare capitol în parte conține mai multe subcapitole, în care ți se va prezenta în detaliu ce sunt vectorii în plan, ce operații se pot efectua cu aceștia, ce sunt coordonatele carteziene, care sunt condițiile de paralelism sau de perpendicularite pentru două drepte și ce teoreme importante se găsesc în geometrie.

Atunci, pentru a te pune la punct cu teoria pentru geometrie clasa 9, respectiv geometrie clasa 10, te sfătuim să accesezi cu încredere acest material, intitulat Ghid | Geometrie, unde profesorii noștri ți-au pregătit, pas cu pas, fiecare noțiune de geometrie predată în clasa a noua, respectiv în clasa a zecea.

Menționăm faptul că toate noțiunile furnizate în acest material, intitulat Ghid | Geometrie, sunt de geometrie clasa 9, respectiv geometrie clasa 10, noțiuni care te pot ajuta fie dacă ești clasa a IX-a sau a X-a și mai ales dacă ești clasa a XII-a și ai început să te pregătești temeinic pentru examenul de Bacalaureat din această vară. 

Așadar, accesează cu încredere acest material, pentru a fi cât mai bine pregătit, atât la clasă, cât și pentru examenul de Bacalaureat pe care urmează să îl dai.

Spor la citit și învățat!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Geometrie | Ghid

[8]
Review-urile utilizatorilor
 • 12/02/2019
  Scris de Profesor de liceu
  Foarte util. Dar materialul cum se descarca dacă am plătit?
  Vă mulțumim pentru feedback. Ebook-urile nu pot fi descărcate, ele se pot vizualiza doar online.
  Echipa editorială Liceunet.ro
 • 06/01/2020
  Scris de Elev in clasa a 9-a
  Multumim din suflet. Sunteti salvarea noastră, a elevilor.
 • 03/04/2019
  Scris de Elev in clasa a 7-a
  De ajutor! Multumesc!
 • 02/16/2023