Geometrie | Ghid

Ești clasa a IX-a sau a X-a și ai emoții când vine ora de matematică, știind că vei face din nou geometrie? Ai dori să fii cât mai bine pregătit, atât pentru clasă, cât și pentru consursuri sau olimpiade? Sau ești în clasa a XII-a și ai dori să îți mai recapitulezi materia de la geometrie, astfel încât să fii cât mai bine pregătit, fie pentru clasă, fie pentru examenul de Bacalaureat pentru care te pregătești temeinic?

Atunci, pentru a te pune la punct cu teoria pentru geometrie clasa 9, respectiv geometrie clasa 10, te sfătuim să accesezi cu încredere acest material, intitulat Ghid | Geometrie, unde profesorii noștri ți-au pregătit, pas cu pas, fiecare noțiune de geometrie predată în clasa a noua, respectiv în clasa a zecea.

Pentru a urmări cu ușurință noțiunile furnizate în acest material, profesorii noștri de matematică au organizat acest eBook în cinci capitole, în care ți se vor prezenta: vectorii în plan, coliniaritatea, concurenta și paralelisml (calcul vectorial în geometria plană), coodonatele carteziene în plan, condițiile de paralelism și perpendicularitate, calcule de distanțe și de arii, dar și exerciții și probleme de tip Bac.

Accesând aceste cinci capitole, care conțin noțiuni teoretice de geometrie pentru clasa 9, respectiv de geometrie pentru clasa 10, vei vedea că fiecare capitol în parte conține mai multe subcapitole, în care ți se va prezenta în detaliu ce sunt vectorii în plan, ce operații se pot efectua cu aceștia, ce sunt coordonatele carteziene, care sunt condițiile de paralelism sau de perpendicularite pentru două drepte și ce teoreme importante se găsesc în geometrie.

Bineînțeles, așa cum te-am obișnuit deja (dacă ai mai citit și alte materiale din secțiunea Matematică a site-ului nostru), în ultimul capitol al acestui ghid, profesorii noștri de matematică ți-au pregătit un set de probleme de tip Bac, date în sesiunile de examen, în perioada 2012 - 2016, pentru fiecare dintre cele patru profile (mate - info, științele naturii, tehnologic și pedagogic). Aceste probleme conțin atât noțiuni de geometrie din clasa a IX-a, cât și noțiuni de geometrie din clasa a X-a.

Pentru a putea citi în detaliu fiecare capitol cu subcapitolele lui, te sfătuim să accesezi cu încredere Ghid | Geometrie, care te va ajuta să înțelegi mai bine tot ceea ce ține de geometria clasei 9, respectiv geometria clasei 10.

Spor la citit!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Geometrie | Ghid

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 05.03.2019
    Scris de Elev in clasa a 7-a
    De ajutor! Multumesc!