Tipuri de funcții

Acest al doilea capitol al Ghidului | Funcții elementare conține noțiuni despre tipurile de funcții cunoscute, printre care amintim funcția putere, funcția radical, funcția exponențială, funcția logaritmică, precum și funcțiile trigonometrice, atât cele directe, cât și cele inverse.

Capitolul Tipuri de funcții este structura pe mai multe subcapitole, câte unul pentru fiecare tip de funcție cunoscut.

Despre primele două tipuri de funcții prezentate în acest capitol profesorii noștri au scris deja două ghiduri, și anume, ghidurile Funcția de gradul I și Funcția de gradul al II-lea, ghiduri pe care te sfătuim să le recitești, pentru a afla mai multe despre aceste două tipuri de funcții numerice.

Accesând următoarea pagină, vei afla cum se definește funcția putere cu exponent natural, cum se reprezintă grafic, precum și ce proprietăți are, printre care se numără monotonia și bijectivitatea. 

În următoarea pagină vei afla care este definiția pentru funcția radical de ordin impar și funcția radical de ordin par, cum se reprezintă aceste funcții și ce proprietăți au.

În secțiunea intitulată Funcția exponențială, vei afla în primul rând cum definim această funcție, cum o reprezentăm grafic, precum și ce proprietăți are, printre care amintim monotonia, convexitatea, bijectivitatea.

Despre cum se definește funcția logaritmică și care sunt proprietățile ei (monotonia, bijectivitatea, semnul acestei funcții și altele) vei afla accesând următoarea secțiune a acestui capitol.

După cum ai putut observa pe structura de mai sus, funcțiile trigonometrice au fost împărțite în acele subsecțiuni, pentru a te ajuta să urmărești și să înțelegi mai bine toate informațiile furnizate în paginile componente secțiunii „Funcții trigonometrice directe și inverse”.

Pentru a citi în detaliu despre toate aceste tipuri de funcții, te sfătuim să accesezi cu încredere acest capitol din cadrul Ghidului | Funcții elementare

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in