Compunerea funcțiilor si funcții inversabile

Cea de-a patra secțiune a subcapitolului Proprietăți generale ale funcțiilor numerice conține noțiuni referitoare la compunerea funcțiilor și funcțiile inversabile.

Așadar, dacă îți dorești să știi cum se compun funcțiile f și g, accesează cu încredere această pagină a ghidului nostru.

Accesând această secțiune, pe lângă definirea compunerii funcțiilor numerice, vei găsi și câteva proprietăți ale acestei noțiuni; astfel, vei afla despre asociativatea cumpunerii funcțiilor, care este elementul neutru al compunerii a două funcții, precum și de ce compunerea funcțiilor nu este comutativă. De asemenea vei afla ce sunt funcțiile inversabile, care este condiția de inversabilitate, dar și cum se interpretează geometric (adică grafic) inversa unei funcții.

Pentru a înțelege mai bine toate noțiunile teoretice furnizate de către profesorii noștri în secțiunea Compunerea funcțiilor și funcțiile inversabile vei găsi și exemple detaliate care ilustrează această compunere de funcții, precum și notații schematice care te vor ajuta să urmărești mai bine pașii compunerii funcțiilor date, dar și cum se determină inversa unei funcții.

Așadar, acceseazp cu încredere pagina Compunerea funcțiilor și funcțiile inversabile pentru a învăța cum să compui ușor două funcții, respectând proprietățile compunerii funcțiilor f și g, dar și cum să realizezi graficul inversei unei funcții date.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in