Noțiuni introductive

În acest prim capitol al Ghidului | Funcții elementare ți se vor prezenta câteva noțiuni introductive despre aceste funcții elementare, și anume, în primul rând ți se va aminti ce este un reper cartezian în plan, care este definiția funcției numerice, care este graficul unei funcții, precum și care este imaginea unei funcții.

Accesând acest prim capitol, în prima pagină a acestuia, pe lângă definiția unei funcții, definițiile pentru graficul unei funcții și pentru imaginea unei funcții, vei găsi și cum se notează graficul unei funcții sau imaginea unei funcții, precum și în ce moduri se poate defini o funcție (simetric sau analitic). Menționăm faptul că aceste noțiuni sunt însoțite de exemple detaliate și concrete, prin care, de exemplu, folosind diagramele putem specifica care este graficul unei funcții, precum și care este imaginea unei funcții. De asemenea, în cadrul acestui prim capitol, vei afla și ce proprietăți generale are funcția numerică.

Subcapitol Proprietăți generale ale funcțiilor numerice conține noțiuni teoretice și exerciții rezolvate cu și despre: funcții mărginite, funcții pare, funcții impare, funcții periodice, funcții monotone, compunerea funcțiilor, funcții injective (monotonie și injectivitate), funcții surjective, funcții bijective, funcții inversabile. Accesând și paginile care compun acest subcapitol vei afla cum sunt definite toate acele proprietăți ale funcțiilor enumerate mai sus, precum și cum se folosesc aceste proprietăți în exemplele ilustrative, care însoțesc fiecare noțiune nou introdusă.

Așadar, citește toate paginile componente acestui capitol, pentru a afla cum se definesc aceste proprietăți generale ale funcțiilor numerice, precum și cum se aplică acestea în exemplele pregătite cu mare atenție de către profesorii noștri de matematică.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in