Ghid | Funcții elementare

Ești în clasa a IX-a și îți dorești să aprofundezi noțiunea de funcție și care sunt proprietățile acesteia? Sau ești în clasa a X-a și vrei să înveți mai multe despre tipurile de funcții cunoscute? Sau ești în clasa a XII-a și ai emoții pentru proba de matematică și îți dorești să promovezi examenul de Bacalaureat cu o notă cât mai mare, fapt pentru care îți dorești să îți recapitulezi și să îți aprofundezi noțiunile despre funcții și proprietățile acestora?

Dacă îți dorești să obții note cât mai mari, atât la clasă, cât și la olimpiade, concursuri sau chiar la examenul de Bacalaureat pentru care te pregătești din timp, indiferent dacă urmezi profilul matematică - informatică, profilul științele naturii, profilul tehnologic sau profilul pedagogic, atunci echipa Liceunet te sfătuiește să accesezi cu încredere materialul nostru intitulat Ghid | Funcții elementare.

Accesând acest ghid, care a fost pregătit cu mare atenție de către profesorii noștri special pentru tine, vei vedea că este structurat pe două capitole, care conțin mai multe subcapitole. În aceste capitole vei găsi tot ceea ce ține despre funcțiile numerice (elementare), de la definiție, care sunt proprietățile acesteia și până la tipuri de funcții cunoscute.

În prima pagină a primului capitol ți se va aminti ce este reperul cartezian, care este definiția unei funcții, cum se reprezintă grafic o funcție și care este imaginea sa, urmând ca în paginile următoare să afli care sunt proprietățile generale ale funcțiilor numerice. Vei citi despre funcții mărginite, funcții pare și impare, funcții periodice, funcții monotone, compunerea funcțiilor, ce sunt funcțiile injective, surjective, bijective și inversabile.

Cel de-al doilea capitol al ghidului nostru, conține noțiuni referitoare la tipurile cunoscute de funcții, precum și proprietățile acestora. Primele două tipuri de funcții au fost studiate de către profesorii noștri în două ghiduri separate, și anume ghidul Funcția de gradul I și ghidul Funcția de gradul al II-lea, ghiduri pe care te sfătuim să le recitești, pentru a afla mai multe despre aceste tipuri de funcții. Continuând cu lecturarea, vei citi despre funcția putere cu exponent natural, funcția radical, funcția exponențială, funcția logaritmică, funcțiile trigonometrice directe și inverse, precum și proprietățile tuturor tipurilor de funcții enumerate anterior.

Menționăm faptul că noțiunile introduse de către profesorii noștri în acest ghid, sunt însoțite de exemple concrete și detaliate, pentru a te ajuta să înțelegi mai bine toate definițiile, precum și proprietățile furnizate în cadrul acestui ghid.

Așadar, accesează cu încredere Ghid | Funcții elementare și citește-i informațiile, pentru a fi cât mai bine pregătit, atât pentru clasă, cât și pentru olimpiade, concursuri și de ce nu, și pentru examenul de Bacalaureat pentru care ai început să te pregătești temeinic.

Spor la citit și învățat! :)

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ghid | Funcții elementare

[4]
Review-urile utilizatorilor
 • 05.07.2021
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  De folos
 • 09.04.2021
  Scris de Elev in clasa a 9-a
 • 23.03.2021
  Scris de Elev in clasa a 12-a
 • 02.02.2021
  Scris de Elev in clasa a 12-a