Graficul funcției de gradul I

Accesează capitolul Graficul funcției de gradul I din cadrul ghidului Funcția de gradul I pentru a afla informații referitoare la realizarea graficului pentru o funcție de gradul I și proprietăți ale acestui grafic prentru funcția de gradul I.

Profesorii noștri, prin intermediul acestui capitol, te învață cum se reprezintă grafic funcția de gradul I, cum se intersectează graficului funcției de gradul I cu axele de coordonate și cum se interpretează grafic proprietățile algebrice ale funcției de gradul I.

Vei vedea că folosind noțiunea de grafic a funcției de gradul al doilea vei putea studia în continuare proprietățile algebrice ale funcției de gradul I, cum ar fi monotonia funcției sau semnul funcției.

Accesând această pagină, vei învăța în primul rând câteva poziții particulare ale dreptei în plan, care te vor ajuta să studiezi în continuare monotonia funcției de gradul I și semnul funcției de gradul I.

Vei vedea că pentru a studia monotonia funcției de gradul I se cunosc două modalități: o primă modalitate ar fi în funcție de coeficientul necunoscutei (dacă este pozitiv sau negativ), iar a doua ar fi prin studierea semnelor diferenței f(x_1)-f(x_2) și a raportului \frac{f(x_1)-f(x_2)}{x_1-x_2}

Este esențial să știi care este semnul funcției de gradul I. Profesorii noștri te învață cum să stabilești semnul funcției de gradul I, adică să vezi pentru ce valori ale necunoscutei funcția este pozitivă, respectiv negativă.

Citește cu atenție capitolul Graficul funcției de gradul I, pentru a afla cum se reprezintă grafic o funcție de gradul I sau pentru a vedea cum se află coordonatele punctelor de intersecție ale graficului funcției de gradul I cu axele unui sistem cartezian, dar și pentru a vedea care sunt proprietățile algebrice ale funcției de gradul I furnizate în cadrul acestui capitol și îți garantăm că vei ști pe viitor cum să interpretezi grafic monotonia funcției de gradul I sau cum să afli repede semnul unei funcții de gradul I.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in