Definiție. Ecuația f(x)=0

Capitolul Definiție. Ecuația f(x)=0 din cadrul ghidului Funcția de gradul I este capitolul introductiv în această temă importantă a matematicii studiate în clasa a IX-a.

Așa cum este și normal, la început sunt introduse definițiile noțiunilor de bază necesare, cum ar fi: definiția funcției de gradul I, a funcției afine, a funcției liniare, a funcției constantă și a coeficiențiilor funcției de gradul I.

Atât definiția funcției de gradul I, a funcției liniare, a funcției constante, cât și a celorlate noțiuni sunt însoțite de exemple ilustrative menite să te ajute să vezi diferența dintre o funcție liniară, o funcție afină sau o funcție contantă. Te sfătuim să urmărești cu atenție exemplele acestui capitol, care te vor ajuta să știi pe viitor care este ecuația de gradul I pentru funcția liniară sau pentru funcția constantă.

În continuare, se prezintă ecuația de gradul I și se dau soluțiile pentru ecuația de gradul I, soluții care depind de coeficienții funcției de gradul I căreia i-am atașat ecuația f(x)=0 corespunzătoare.

Așadar, accesează cu încredere capitolul Definiție. Ecuația f(x)=0 al ghidului nostru pentru a afla care este diferența dintre funcția liniară și funcția constantă sau pentru a vedea cum se află soluțiile pentru ecuația de gradul I. 

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in