Lock

Ghid | Funcția de gradul I

Lock

Consideri că nu te descurci suficient de bine la matematică? Întâmpini dificultăți în rezolvarea temelor primite de la clasă sau la teste, teze și alte concursuri? Vrei să iei o notă mare la proba de matematică din cadrul examenului de Bacalaureat?

Atunci citește ghidul Funcția de gradul I, pregătit cu multă atenție special pentru tine de către profesorii noștri specializați de matematică. Acest capitol al matematicii se studiază în cadrul orelor de matematică de pe parcursul clasei a IX-a, de către elevii ce urmează profilele matematică-infomatică, științele naturii, tehnologic și pedagogic.

Citind eBook-ul nostru despre funcția de gradul întâi, vei putea urmări particularitățile pe care le prezintă funcția de gradul I în studiul monotoniei, a semnului, a intersecției cu axele și alte caracteristici studiate pentru funcții în mod general.

Pentru că noi vrem ca procesul de învățare să fie cât mai accesibil pentru tine, am împărțit acest ghid în mai multe capitole, unele capitole prezentând la rândul lor subcapitole.

În primul capitol, se introduc noțiunile de bază ale acestui ghid și anume: definiții și proprietăți pentru funcția de gradul I, funcția liniară, funcția afină, funcția constantă. Apoi se atașează ecuația de gradul I pentru o funcție de gradul I dată și se prezintă soluțiile acesteia în funcție de coeficienții funcției.

În al doilea capitol, se prezintă modalitățile prin care putem trasa graficul funcției de gradul I, care este o dreaptă. Această secțiune este structurată în mai multe subcapitole, din care vei afla cum se reprezintă grafic o funcție de gradul I, cum se determină punctele de intersecție ale graficului funcției de gradul întâi cu axele de coordonate ale unui sistem cartezian și, nu în ultimul rând, cum interpretăm din grafic anumite proprietăți algebrice ale funcției de gradul I, cum ar fi monotonia și semnul funcției.

Al treilea capitol se ocupă cu prezentarea pozițiilor pe care le pot lua două drepte în plan. Se stabilește faptul că două drepte pot fi identice, paralele sau concurente și, pentru a afla poziția relativă a două drepte, trebuie să rezolvăm un sistem de două ecuații liniare de gradul întâi cu două necunoscute. Apoi, se prezintă și algoritmi de rezolvare a inecuațiilor și sistemelor de inecuații de gradul întâi.

În ultimul capitol al eBook-ului Ghid | Funcția de gradul I vei găsi rezolvări complete ale unor exerciții cu funcții de gradul întâi, date la unele sesiuni de Bacalaureat în perioada 2012-2015, iar la final vei putea consulta și rezolvări ale altor exerciții și probleme de tip Bacalaureat.

Pentru ca noțiunile prezentate să îți fie mai clare, pe tot parcursul acestui ghid vei găsi exemple rezolvate pas cu pas pentru fiecare definiție, teoremă sau observație.

Așadar, consultă eBook-ul Ghid | Funcția de gradul I și încearcă să rezolvi și singur exercițiile și exemplele prezentate; astfel vei fi mult mai bine pregătit pentru orele de matematică sau pentru diferite teste, concursuri, chiar și pentru examenul de Bacalaureat, proba la matematică.

Spor la învățat! :)

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ghid | Funcția de gradul I

[2]
Review-urile utilizatorilor
  • 05/05/2021
    Scris de Elev in clasa a 13-a
    recomand
  • 01/31/2023
    Scris de Elev in clasa a 8-a