Determinarea numărului total al locuitorilor, în funcție de structura pe grupe de vârstă

Subiectul III de la examenul de Bacalaureat, disciplina Geografie, are scopul de a-ți testa abilitatea de a interpreta datele grafice și statistice și de a face corelații cu informații din diferite surse (tabele, grafice etc.). Astfel, vei fi nevoit să aplici unele formule pentru a determina valorile unor indicatori.

Pe această pagină a Ghidului pentru aplicarea formulelor la Geografie, profesorii noștri de geografie îți explică ce este structura populației pe grupe de vârstă și cum poți determina numărul total de locuitori pe baza acesteia. Accesând ghidul nostru, vei primi mai multe sfaturi utile, care te vor ajuta nu doar să aplici ecuația corectă, ci și să eviți eventualele greșeli de calcul.

Pentru a aprofunda aceste noțiuni, îți propunem câteva exerciții scurte, după modelul celor de la examenul de Bacalaureat. Te sfătuim să încerci mai întâi să le rezolvi singur, iar apoi să te verifici pe baza rezolvării propuse de profesorii noștri de geografie.

Citește acum „Ghidul pentru aplicarea formulelor la Geografie” și te vei descurca mult mai bine la ora de geografie și la examenul de Bacalaureat!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in