Amplitudinea termică

Vrei să afli mai multe despre amplitudinea termică? Ai o problemă unde se solicită calcularea amplitudinii termice și nu cunoști formula?

Subiectul III de la examenul de Bacalaureat, disciplina Geografie, are scopul de a-ți testa abilitatea de a interpreta datele grafice și statistice și de a face corelații cu informații din diferite surse (tabele, grafice etc.). Astfel, vei fi nevoit să aplici unele formule pentru a determina valorile unor indicatori.

Pe această pagină a Ghidului pentru aplicarea formulelor la Geografie, profesorii noștri de geografie îți explică ce este amplitudinea termică și care este formula de calcul a amplitudinii termice după care se calculează aceasta. Accesând ghidul nostru, vei primi mai multe sfaturi utile, care te vor ajuta nu doar să aplici ecuația corectă, ci și să eviți eventualele greșeli de calcul.

Pentru a aprofunda aceste noțiuni despre amplitudine, îți propunem câteva exerciții scurte, după modelul celor de la examenul de Bacalaureat. Te sfătuim să încerci mai întâi să le rezolvi singur, iar apoi să te verifici pe baza rezolvării propuse de profesorii noștri de geografie.

Citește acum pagina Amplitudinea termică din „Ghidul pentru aplicarea formulelor la Geografie” și te vei descurca mult mai bine la ora de geografie și la examenul de Bacalaureat!

Amplitudinea termică reprezintă diferența dintre temperatura maximă și minimă înregistrată, și se calculează în grade Celsius (ºC) sau în grade Fahrenheit (ºF). 

Pentru calcularea amplitudinii termice se folosește formula:...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in