Ecuații de gradul al II-lea

Pentru a înțelege mai bine noțiunile introduse în această secțiune, te sfătuim să citești în întregime eBook-ul Ghid | Funcția de gradul al II-lea, deoarece ecuația de gradul al II-lea este atașată funcței de gradul al doilea.

Cel de-al doilea capitol, intitulat Ecuații de gradul al II-lea, îți prezintă definiția pentru o ecuație de gradul 2, cum se notează acest tip de ecuație, precum și cum rezolvăm o ecuație de gradul 2.

Accesând această secțiune a ghidului Ecuații vei afla și cum se calculează discriminantul unei ecuații de gradul 2 (notat cu \Delta), precum și cum se află soluțiile ecuației de gradul 2, în funcție de acest discriminant \Delta.

De asemenea, cunoscând suma soluțiilor (notată cu S) sau produsul soluțiilor (notat cu P) unei ecuații de gradul 2 (adică folosind relațiile lui Viète) putem scrie ecuația de dragul 2 astfel: x^2-Sx+P=0.

Pentru a vedea cum se rezolvă exercițiile cu ecuații de gradul 2, profesorii de matematică din cadrul echipei Liceunet ți-au pregătit la finalul acestei pagini, o secțiune intitulată Exerciții cu ecuații de gradul 2. În cadrul acestei secțiuni, profesorii noștri experimentați ți-au pregătit exerciții cu ecuații de gradul 2 rezolvate complet și pas cu pas, astfel încât tu să înțelegi mai bine care sunt pașii care intervin în rezolvarea unui astfel de exercițiu cu ecuații de gradul al doilea.

Așadar, accesează pagina Ecuații de gradul al II-lea pentru a vedea și exersa pașii de rezolvare ai exercițiilor cu ecuații de gradul 2.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in