Ghid | Ecuații

Ești clasa a IX-a sau a X-a și îți dorești să obții note cât mai bune la ora de matematică, din capitolul cu ecuații? Sau ești în clasa a XII-a și îți dorești să îți recapitulezi noțiunea de ecuație și să rezolvi cât mai multe exerciții cu tipurile de ecuații cunoscute?

Atunci, profesorii de matematică din cadrul echipei Liceunet îți vin în ajutor cu acest ghid, intitulat simplu Ghid | Ecuații, în care îți prezintă în detaliu ce este o ecuație, care sunt tipurile de ecuații cunoscute, precum și cum se rezolvă acestea în exemplele și exercițiile pregătite cu mare atenție de către aceștia.

Capitolul Ecuații se studiază în cadrul orelor de matematică, din clasa a IX-a, respectiv a X-a, de către elevii care urmează toate cele patru profile: matematică - informatică, științele naturii, tehnologic și pedagogic.

Pentru a putea urmări firul roșu al acestui material, profesorii noștri au ales să împartă acest capitol în mai multe secțiuni.

Așa cum probabil îți vei da seama, fiecare secțiune, mai puțin ultima, conține câte un tip de ecuație. Fiecare dintre aceste tipuri reprezintă ecuația atașată unor tipuri de funcții, funcții despre care poți afla mai multe accesând secțiunea Tipuri de funcții, din cadrul eBook-ului Ghid | Funcții elementare.

Pentru fiecare pagină componentă acestui material, profesorii experimentați de matematică ți-au pregătit câte o pagină separată cu exemple și exerciții rezolvate, pentru a te ajuta să aplici corect algoritmii de rezolvare ai acestor tipuri de ecuații.

Accesând fiecare secțiune vei găsi:

  • cum se definesc ecuațiile, în funcție de tip;
  • cum se notează acel tip de ecuație;
  • cum se rezolvă ecuația respectivă.

Ultima secțiune este împărțită în patru părți, câte una pentru fiecare profil în parte, în care vei găsi exercițiile și problemele rezolvate de tip Bac, date în sesiunile de examen din perioada 2012 - 2016, în funcție de profilul pe care îl urmezi.

Așadar, te sfătuim să accesezi cu încredere acest material, pentru a afla totul despre tipurile de ecuații studiate în clasa 9 sau în clasa 10.

Spor la citit! :)

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Ghid | Ecuații

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.