Cum se întocmește planul unei compuneri - Ghid

Ghidul Cum se întocmește planul unei compuneri a fost redactat de către profesorii cu care colaborează echipa Liceunet pentru a te ajuta să te exprimi mai ușor în scris și să realizezi diferitele tipuri de compuneri care sunt prevăzute în programa pentru disciplina limba și literatura română. 

Accesând acest material care te învață cum să realizezi planul unei compuneri vei găsi informații teoretice (definiția compunerii), vei afla care sunt principalele tipuri de compuneri pe care le poți primi la școală, care sunt principalele reguli de ortografie și punctuație de care trebuie să ții cont atunci când scrii o compunere sau care este structura pe care trebuie să o aibă o compunere. În plus, tot aici vei găsi o listă care te va ajuta să verifici dacă textul tău respectă toate cerințele.

Informațiile și explicațiile pe care le găsești aici au fost scrise într-un limbaj simplu, cât mai pe înțelesul tău, astfel încât să îți fie ușor să reții care este planul pe care trebuie să îl urmeze o compunere, dar și să îți poți exprima ideile și opiniile.

Accesează și citește acest ghid despre cum se întocmește planul unei compuneri și vei afla exact ce presupune un astfel de text și îți vei dezvolta latura creativă.

Iată și un scurt fragment din textul pe care îl vei găsi accesând acest suport de studiu:

„Informațiile cuprinse în compunerea ta trebuie structurate după un plan fix. Astfel, ideile tale vor fi mai ordonate, o bună organizare a acestora încurajând înțelegerea ușoară a mesajului compunerii tale. Așadar, părțile unei compuneri sunt următoarele: introducerea, cuprinsul și încheierea. În cazul compunerii, ideile prezente în introducere nu diferă substanțial de cele cuprinse în introducerea oricărui alt text literar structurat similar. Astfel, într-o compunere narativă, introducerea cuprinde timpul, locul unde se petrec faptele, precum și principalele personaje ...”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Cum se întocmește planul unei compuneri - Ghid

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.