Metode de calcul pentru integrale definite

Cel de-al treilea subcapitol al materialului nostru, intitulat Metode de calcul pentru integrale definite, cuprinde, așa cum îi spune și numele, câteva metode de a rezolva și calcula, repede și corect, integralele definite date.

Acest capitol este strustura pe 3 părți: o parte dedicată metodei integrării prin părți a integralei definite, următoarea prezentându-ți  metoda schimbării de variabilă, iar ultima parte este destinată calculului integralelor funcțiiilor raționale simple, tipurilor de integrale și calculul integralelor unor funcții raționale oarecare.

Accesând cele trei pagini componente acestei secțiuni, vei întâlni exerciții rezolvate complet cu metoda de integrare prin părți, metoda de schimbare de variabilă și vei afla cum poți calcula integralele funcțiilor raționale în funcție de tipul de funcție rațională care este în componența integralei. Pentru aceste metode de calcul ale integralei unei funcții raționale există două pagini care conțin diverse tipuri și metode de integrare a funcțiilor raționale în funcție de componența acestora (dacă funcția rațională este simplă sau oarecare). Aici vei găsi o teoremă importantă pentru integrarea funcțiilor raționale, și anume teorema de descompunere a unei funcții raționale în sumă finită de funcții raționale simple.

Accesează cu încredere acest capitol și învață să aplici corect noțiunile teoretice furnizate în Metode de calcul pentru integrale definite.

Structura acestei secțiuni este următoarea: 

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in