Lock

2021

Lock

Citește în această secțiune a ghidului rezolvările propuse de noi pentru bacalaureatul la biologie vegetală și animală din 2021. Am inclus aici rezolvarea subiectelor din Sesiunea iunie 2021, Simulare precum și Modelele de subiecte pentru examenul din 2021.

Fragment din rezolvarea Subiectului al II-lea din cadrul Sesiunii iunie 2021:

Punctul B.

Cerința 3. Construiţi un argument care să confirme sau să infirme ipoteza potrivit căreia cu cât elevii vin mai des în contact, în mediul școlar, cu comportamente culturale diferite, cu atât aceștia devin mai toleranți cu semenii lor.

Rezolvare:

Consider că toleranța elevilor față de semenii lor crește direct proporțional cu cât aceștia intră mai des în contact cu comportamente culturale diferite. Un argument în acest sens este acela că lipsa toleranței și comportamentele discriminatorii sunt cauzate de prejudecăți, iar prejudecățile apar atunci când nu există cunoaștere directă a celorlalți. 

Contactul cu comportamente culturale diferite, realizat timpuriu în viața unei persoane, facilitează toleranța. Elevii care au această posibilitate, prin intermediul școlii, pot ajunge să respecte mai ușor modurile de gândire și comportare diferite prezente în alte culturi.

...

Citește mai multe rezolvări ale subiectelor din 2021 în paginile următoare!

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in