Resurse pentru pregătirea la română

În pagina „Resurse pentru pregătirea la română” vei găsi trimiteri către subiectele și modelele de subiecte puse la dispoziție de către Ministerul Educației și Cercetării și pe care le-au primit elevii la examenele din anii trecuți. Tot consultând această secțiune a ghidului vei putea accesa o serie de rezolvări corecte pe care profesorii noștri le-au redactat pentru a-ți servi drept model și sursă de verificare după ce ai dat singur răspunsurile la cerințe.

Pregătirea pentru examenul de Bacalaureat la limba și literatura română va fi mult mai ușoară dacă ai la dispoziție materiale din care poți să te inspiri, dar și dacă operele pe care trebuie să le studiezi sunt explicate pe înțelesul tău. 

Tocmai de aceea, îți propunem să arunci o privire peste subiectele de la testele de antrenament din 2021, testele de antrenament din 2020, de la simularea examenului de Bacalaureat din 2022, din 2021, din 2019, din 2018, cât și peste cele de la simularea din 2017, pe care le găsești pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării.

Rezolvă aceste subiecte fără nicio sursă de inspirație pentru că astfel își vei testa cunoștințele pe care le-ai acumulat până în prezent. Apoi intră pe pagina destinată simulării 2022, pe pagina desinată simulării 2021, pe pagina destinată simulării din 2019, pe pagina specială dedicată simulării din 2018 și pe cea dedicată simulării din 2017, iar acolo vei găsi rezolvări complete ale subiectelor de la simulare, în funcție de profil (uman și real).

În plus, tot pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării, vei găsi o serie de modele de subiecte pentru anul 2022, anul 2021, 2020, precum și modele de subiecte pentru Bacalaureatul 2019din 2018 și 2017, dar și modelele și variantele pe care elevii le-au primit anii trecuți la Bac-ul de la română.

Poți verifica dacă rezolvările tale sunt corecte accesând paginile noastre Modele de subiecte Bac 2022, Modele de subiecte Bac 2021, Modele de subiecte Bac 2020Modele de subiecte Bac 2019, Modele de Subiecte 2018 și Modele de Subiecte 2017, special create pentru a veni în ajutorul tău.

Important! Accesând modelele de subiecte pentru Bacalaureatul din 2022 vei vedea exact care este structura pe care o va avea examenul scris la limba română.

Tot aici, în capitolele de mai jos, vei găsi o scurtă sinteză a celor mai importante noțiuni pe care trebuie să le reții pentru examenul de Bacalaureat.

De asemenea, pe site-ul Liceunet.ro, la secțiunea Română găsești ghiduri, eseuri, texte argumentative, referate și multe alte materiale (rezumate, comentarii, caracterizări, fișe de lectură, etc), care te vor ajuta să te pregătești corespunzător pentru Bac-ul la română.