Cum te pregătești pentru proba de evaluare a competențelor lingvistice?

În cazul probei de evaluare a competențelor lingvistice și de comunicare orală, cel mai important lucru este să fii familiarizat cu noțiunile de bază menționate și în programa pentru Bacalaureat. Manualele, precum și alte materiale, te vor ajuta în acest sens.

Pentru o pregătire exemplară a acestei probe consultă ghidul nostru: 
Evaluarea competențelor lingvistice. Aici vei găsi informațiile de bază de care trebuie să ții cont atunci când te pregătești pentru proba de evaluare a competențelor lingvistice.

În plus, îți recomandăm să consulți și să rezolvi modelele de subiecte publicate site-ul Ministerului Educației și Cercetării pentru a te familiariza cu structura acestui examen.

Pentru asta îți poți organiza propria simulare a examenului. Alocă 15 minute pentru partea de pregătire a răspunsului, iar pentru partea de prezentare roagă pe cineva să joace rolul profesorului examinator.

Chiar dacă proba de evaluare a competențelor lingvistice în limba română nu presupune memorarea a zeci de pagini de informație, trebuie să fii familiarizat cu câțiva termeni pentru a putea da cel mai bun răspuns la întrebările de pe foaia de examen extrasă sau la întrebările suplimentare pe care le poți primi din partea profesorilor examinatori.

În capitolul „Cum să te pregătești pentru proba de evaluare a competențelor lingvistice în limba română” vei găsi modalitățile pe care profesorii noștri ți le sugerează pentru a trece cu bine și peste acestă probă. Accesează pagina propusă de Liceunet, iar la proba orală a examenului de Bacalaureat nu vei avea emoții și vei ști să răspunzi la orice întrebare pusă de profesorii din comisie...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in