Ce presupun întrebările

Subiectul II presupune un text dat de către autorii subiectului și 5 cerințe pe care trebuie să le rezolvi. De regulă, fiecare cerință este formulată astfel încât primul cuvânt al cerinței este un verb care îți indică exact tipul răspunsului pe care respectiva cerință îl presupune.

Există verbe ce sugerează un răspuns scurt, succint, la obiect, și verbe ce sugerează un răspuns mai elaborat.
  • Verbe care sugerează un răspuns scurt: precizează, menționează etc.
  • Verbe care sugerează un răspuns mai elaborat: prezintă, descrie, argumentează etc.

Prima cerință, de obicei, presupune oferirea unui răspuns scurt, la obiect. Acest tip de răspuns e sugerat de verbe precum: precizați, menționați. Scopul acestei cerințe este de a verifica nivelul de cunoaștere a unor procese psihice sau a unor elemente ale personalității. Spre exemplu, cerința poate să includă precizarea înțelesului a două procese psihice sau diferențele dintr două elemente ale personalității.

Cea de-a doua cerință se referă de obicei la prezentarea sau descrierea pe scurt a unor concepte psihologice. Scopul acestei cerințe este de a testa gradul tău de înțelegere a anumitor concepte psihologice fundamentale, precum și a legăturii dintre ele.  De exemplu, descrierea unui tip de temperament sau descrierea rolului pe care ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in