Lock

Subiectul I

Lock

Cerința 1: Menționarea unei informații din sursa A sau sursa B

Dacă cerința conține termeni cheie

Nu de puține ori, cerința conține termeni cheie și te ajută să identifici răspunsul. 

Un aspect important de care trebuie să ții cont este că numele/evenimentul pe care îl scrii în rezolvarea ta trebuie să fie exact așa cum apare în text. Poate uneori ai întâlnit Regulamentele organice scrise cu „O” mare, însă dacă în sursă este specificat cu „o” mic, așa trebuie să-l scrii și tu. 
De asemenea, este posibil ca prima cerință să precizeze extragerea unei informații din sursa B. Sfaturile noastre, însă, se aplică și pentru sursa B.

...

Cerința 5: Scrierea unei relații cauză-efect din sursă

În rezolvarea acestui punct, primul pas pe care trebuie să-l faci este să încerci să identifici conectori de cauzalitate în textul sursă: „prin urmare”...

...

Este foarte important să răspunzi în propoziție și să specifici fiecare informație ce semnifică: informația cauză, respectiv informația efect.

Cerința 7: Menționarea asemănărilor/deosebirilor dintre evenimente

În general, cerința 7 de la bacalaureat presupune menționarea unei asemănări sau deosebiri între două acțiuni/practici politice/evenimente istorice. Însă, există și situații în care cerința 7 a presupus menționarea unei caracteristici a unui eveniment istoric.

Menționarea asemănărilor/deosebirilor

...

Îți reamintim faptul că e important să formulezi în propoziții răspunsul tău și să reiei o parte din enunț pentru a lua punctajul maxim pe cerință! 

...

Menționarea caracteristicilor

Spre deosebire de exemplele anterioare, în testul de antrenament 1 pentru bacalaureatul din 2021, cerința 7 a vizat menționarea unei caracteristici a unui document anume (Constituția din 1866).

Aceasta este o cerință unde cunoștințele tale de istorie sunt importante pentru o rezolvare corectă! Un răspuns la cerința de mai sus ar putea fi următorul:

...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in