Lock

Modele de subiecte

Lock

Citește aici rezolvările modelelor de subiecte pentru bacalaureatul la istorie din 2022!

Subiectul I

3. Două spații istorice precizate atât în sursa A, cât și în sursa B sunt: Țara Românească și Imperiul Otoman.

4. Litera corespunzătoare sursei care susţine că rușii puteau să intervină în sprijinul românilor și grecilor este: A.

...

Subiectul al II-lea

...

6. (...) Caracterul internațional al bătăliei a constat și în implicarea activă, deși într-un număr destul de mic, al ajutoarelor militare provenite din Regatul Ungariei și al Polonie. Lupta a izbucnit deoarece la sfârșitul anului 1474 otomanii au întreprins o campanie în Moldova, cu scopul de a elimina pericolul antiotoman reprezentat de Ștefan cel Mare. Trupele turcești sunt atrase, așadar, în locul pe care Ștefan îl alesese strategic și sunt înfrânte.

Subiectul al III-lea

Eseu despre politica internă din România postbelică

...

În 1974, Nicolae Ceaușescu înființează funcția de președinte al României și devine astfel președintele Republicii Socialiste România. Din această perioadă, regimul național-comunist dobândește din nou valențe totalitariste. 

Asistăm, astfel, în special sub influența vizitei din China și Coreea de Nord din anul 1971 a lui Ceaușescu, la exacerbarea „cultului personalității” lui Ceaușescu și totodată la un „socialism dinastic”, membrii familiei Ceaușescu fiind promovați în funcții importante. Procesul industrializării forțate continuă, se inițiază construcția Canalului Dunăre-Marea Neagră, Transfăgărășanul, Casa Poporului, construcții care au necesitat fonduri importante și care au dus la secătuirea resurselor țării și la creșterea datoriilor externe. La acestea se adaugă situația precară a agriculturii românești și consecințele cutremurului din anul 1977. 

...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in