Lock

Simulare XI

Lock

Simularea examenului de Bacalaureat la istorie a avut loc în data de 16 martie 2017. Echipa Liceunet îți prezintă rezolvările celor trei subiecte, luând în considerare baremul Ministerului Educației și Cercetării, pentru ca tu să poți vedea dacă răspunsurile date de tine sunt cele corecte. Totodată, cu ajutorul acestui material vei afla informații despre România și Europa în perioada contemporană, precum și cum să formulezi răspunsuri adecvate pentru cele două texte de la subiectul I și subiectul al II-lea.

Subiectul I

Cerințe
 

Pentru a citi acest text trebuie să fii Membru VIP.

Subiectul II

Cerințe
 

Pentru a citi acest text trebuie să fii Membru VIP.

Subiectul III

Elaborați, în aproximativ două pagini, un eseu despre România și Europa în perioada contemporană, având în vedere:

  • prezentarea unei caracteristici a culturii române din perioada contemporană;
  • menționarea a două cauze ale dezvoltării tehnologiei și a două consecințe ale acestui fapt pentru viața cotidiană din Europa postbelică;
  • precizarea unui aspect referitor la economia rurală din România, în perioada postbelică;
  • formularea unui punct de vedere referitor la economia urbană în România postbelică și susținerea acestuia printr-un argument istoric.

Notă! Se punctează și utilizarea limbajului istoric adecvat, structurarea eseului, evidențierea relației cauză-efect, elaborarea argumentului istoric (prezentarea unui fapt istoric relevant și utilizarea conectorilor care exprimă cauzalitatea și concluzia), respectarea succesiunii cronologice/logice a faptelor istorice și încadrarea eseului în limita de spațiu precizată.

Eseu despre România și Europa în perioada contemporană

După încheierea Primului Război Mondial, respectiv începând cu anul 1919 și până în prezent, vorbim din punctul de vedere al periodicității istorice de epoca sau perioada contemporană.

Perioada contemporană aduce în discuție concepte noi precum unitatea, divers...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in