Sfaturi pentru examen

Înainte de bacalaureat

Iată câteva sfaturi utile înainte de bacalaureatul la istorie:

  • Învață din timp, pe tot parcursul clasei a XII-a. Privește cu curiozitate materia la istorie și încearcă să faci conexiuni logice între informațiile pe care le-ai învățat. Când e posibil, încearcă să compari informațiile pe care le-ai învățat despre trecutul românilor cu situația prezentă din România.
  • Nu învăța într-o singură zi un volum foarte mare de informații. Dacă te numeri printre elevii care încep să învețe în ultimele săptămâni înainte de bac, încearcă să repeți în fiecare zi ce ai învățat cu o zi înainte. În acest fel vei putea reține mai bine informațiile.
  • Stresul înainte de examen poate să apară din cauza necunoscutului sau pentru că nu ai învățat destul. Stresul nu face decât să-ți alimenteze starea de neliniște și panică și riști să îți pierzi în acest fel concentrarea asupra subiectului. Așadar încearcă să fii cât mai relaxat/ă și detașat/ă în ziua examenului.
  • Nu te baza pe zvonuri sau diverși prieteni care te asigură că se va da o anumită temă la examen. Nimeni nu știe de dinainte exact ce va pica la bac, deoarece varianta cu subiectele este extrasă în dimineața zilei examenului. De asemenea, nu încerca să faci statistici, bazându-te pe faptul că dacă anul trecut eseul a fost despre o anumită perioadă, anul acesta sigur nu va fi același lucru. Orice este posibil! E mai bine să fii pregătit pentru a nu avea parte de surpri
...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in