Resurse pentru a învăța

Pentru o pregătire temeinică pentru bacalaureatul la istorie din 2022, îți venim în ajutor cu mai multe resurse utile pentru examen. Știm că materia la istorie poate să pară uneori încărcată, așadar toate aceste materiale pentru învățare sunt scrise într-un limbaj accesibil și clar.

În primul rând, îți recomandăm să citești cu atenție Manualul de Istorie pentru Clasa a XII-a. Dacă dorești și o prezentare mai pe scurt a materiei, poți accesa Schema Istoriei Românilor, precum și Memoratorul pentru Clasa a XII-a, unde informația e mai condensată decât cea din manual. Lecțiile pe care le găsești aici te pot ajuta să răspunzi corect la toate cele trei subiecte de la bacalaureat.

Nici scrierea eseului de la Subiectul al III-lea nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare! Ți-am pregătit aici o serie de ghiduri care răspund exact la cerințe frecvente de la Subiectul al III-lea al bacalaureatului la istorie. Aceste ghiduri au scopul de a te ajuta să redactezi un eseu pe oricare dintre temele următoare:

Un alt ghid util este cel în care îți explicăm Cum sa delimitezi/identifici perioadele istorice.

Pentru a aprofunda materia, îți recomandăm să parcurgi cu atenție și următoarele ghiduri tematice:

După ce ai parcurs aceste materiale și ai învățat materia din programa de bacalaureat, te sfătuim să rezolvi singur/ă subiectele din anii trecuți de la bacalaureatul la istorie. Pentru a te verifica dacă ai rezolvat corect, poți consulta rezolvările propuse de noi:

Spor la învățat și succes la examen! :)

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in