Bac Istorie 2022 - Ghid pentru examen și Subiecte rezolvate

Te-ai decis să susții examenul de bacalaureat la istorie în 2022? Ghidul acesta cuprinde informații cheie despre structura și conținutul subiectelor de la bac, recomandări pentru rezolvarea acestora, dar și rezolvări ale subiectelor din ultimii ani. Astfel, ghidul nostru îți poate fi un real sprijin în pregătirea pentru examen!

Dacă ai emoții legate de bac, te sfătuim să citești recomandările noastre cu privire la pregătirea dinainte de examen, dar și din timpul examenului sau imediat după. Prin intermediul acestor recomandări, dar și al explicațiilor, ghidul acesta are rolul de a te încuraja și pregăti pentru bac.

Aici găsești explicate cele mai des întâlnite tipuri de cerințe, precum și exemple de rezolvare corectă a acestora. Scopul nostru este de a te ajuta să înțelegi ce se cere de obicei la bac, la fiecare dintre cele trei subiecte și cum să abordezi rezolvarea acestora.

Începem prin a-ți prezenta ce conține Subiectul I. Mai precis, luăm pe rând fiecare cerință și îți explicăm ce presupune de obicei. De exemplu, îți clarificăm diferența dintre a menționa sau a preciza un eveniment istoric și a-l prezenta. În plus, ți-am pregătit numeroase rezolvări ale cerințelor de la Subiectului I din ultimii ani.

Apoi, ne concentrăm pe Subiectul al II-lea. Începând cu cerința 1 și până la cerința 6, îți dăm sugestii și indicii pentru o rezolvare corectă. Spre exemplu, în mod frecvent cerința 6 presupune argumentarea unui punct de vedere; așadar, îți explicăm ce presupune o argumentare scurtă și care sunt conectorii care sugerează cauzalitatea sau concluzia argumentării. În plus, ghidul conține rezolvări recente ale Subiectului al II-lea de la bac.

De asemenea, îți explicăm cum poate fi abordat Subiectul al III-lea. Aici găsești pașii recomandați de noi pentru scrierea unui eseu, care este structura unui eseu, precum și ce trebuie să ai în vedere pentru respectarea baremului de examen. Totodată, îți punem la dispoziție eseuri de la bac pe cele mai des întâlnite teme la examen în ultimii ani: eseuri despre ideologii și practici politice, eseuri despre statul român modern, și eseuri despre spațiul românesc în Evul Mediu.

În plus, ți-am pregătit aici o listă cu resurse pentru a învăța. Așadar, accesează ghidul pentru examen și subiectele rezolvate și fii mai bine pregătit pentru bacalaureatul la istorie din 2022!

 

Autori: Cristina Munteanu, Cezar Petrescu, Șebi Octavian, Theodora Enache

Bac Istorie 2022 - Ghid pentru examen și Subiecte rezolvate

Timișoara 

2022

ISBN 978-606-95457-3-7

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Bac Istorie 2022 - Ghid pentru examen și Subiecte rezolvate

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.