Rezolvarea Subiectului III

Cum trebuie abordat Subiectul III la examenul de Bacalaureat?

Printre cerințele pe care le-am observat în anii precedenți enumerăm:

  1. Precizați înțelesul economic al noțiunii de: piață a muncii, cost de producție, etc. Pentru această întrebare va trebui să apelezi la noțiunile teoretice și să precizezi înțelesul noțiunii care ți s-a solicitat.
  2. Menționați: trei drepturi pe care le au acționarii, trei elemente de care depinde combinarea factorilor de producţie, trei componente ale cheltuielilor materiale, etc. Aici va trebui să enumeri elementele care ți s-au cerut în enunț.
  3. Exemplificați: situația în care..., un efect pe care…,  modul …, utilzând valori numerice. Acesta este subpunctul unde va trebui să prezinți explicația și algoritmul prin care ai ajuns la rezultatul respectiv. Vei scrie exemplul ilustrându-l printr-o situaţie economică adecvată.
  4. Explicați, în maximum o jumătate de pagină... - aici va trebui să apelezi la aspecte teoretice și la aspecte practice, deoarece răspunsul dat trebuie să fie unul logic, iar exprimarea trebuie să fie clară corectă și relevantă.

Înainte de toate trebuie să stii Subiectul III cumulează 30 de puncte și este structurat în patru subpuncte (cerințe). Din cele patru cerințe, trei pun accent pe partea teoretică (definire, argumentare, enumerare) și un subpunct care îmbină partea teoretică cu cea aplicativă.

  • Primul subpunct se referă la înțelesul unei n...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in