2022

Pregătește-te pentru bacalaureatul la Anatomie parcurgând cu atenție rezolvările din anul 2022! Aici poți vedea modele de subiecte pentru anul 2022 sau rezolvări din sesiunile de examen din 2022.

De exemplu, la Sesiunea din iunie 2022, subiectul al III-lea a presupus redactarea unui minieseu despre fiziologia analizatorului cutanat. În redactarea eseului, am ales să ne concentrăm pe următoarele noțiuni cheie: corpusculi Meissner, discuri Merkel, corpusculi Pacini, sensibilitate exteroceptivă, girus postcentral, lob parietal.

La Simularea bacalaureatului la Anatomie s-a cerut, printre altele, scrierea unui minieseu despre diabetul insipid, pe când în cadrul Modelelor de subiecte una dintre cerințele de la subiectul al III-lea a presupus scrierea unui eseu scurt despre sistemul muscular – noțiuni elementare de igienă și de patologie.

În plus, aici găsești și rezolvările de la Sesiunea specială, la care participă deseori olimpicii la biologie, dar nu numai. Rezolvă singur/ă cerințele tuturor variantelor de subiecte menționate mai sus și apoi verifică-te cu ajutorul rezolvărilor noastre!

Iată un scurt fragment din textul pe care ți-l punem la dispoziție:

Sesiunea specială 2022 - Subiectul II A

A.

a) Un tip de acid ribonucleic implicat în transcriere este ARN-ul mesager. Bazele azotate pirimidinice din compoziția sa sunt citozina și uracilul. 

Un tip de acid ribonucleic implicat în translație este ARN-ul de transport. Acesta are trei bucle în structura sa, având forma unei frunze de trifoi.

b) - Numărul de nucleotide de timină (T) și adenină (A) ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in