2019

Ești curios/curioasă să vezi ce s-a dat la bacul din anii trecuți la Anatomie? Aici ai la dipoziție rezolvări ale subiectelor din anul 2019

După cum poți observa din Sesiunea iunie 2019, Sesiunea august 2019 și Simularea din 2019, subiectele și cerințele au avut aceeași structură ca cele din 2022. Așadar îți poate fi de un real ajutor să parcurgi aceste rezolvări.

De exemplu, în Sesiunea iunie, la subiectul al II-lea s-a cerut rezolvare unor exerciții cu privire la ADN și ARN și la sistemul AOB. În Sesiunea august, la una dintre cerințele subiectului al III-lea s-a cerut scrierea unui minieseu despre Rolul enzimelor în digestia gastrică, iar la Simulare s-a cerut redactarea unui minieseu despre Capacități respiratorii.

Recomandarea noastră este să înveți bine materia la Anatomie. Odată ce stăpânești noțiunile specifice Anatomiei, rezolvă subiectele din sesiunile trecute. Astfel, te vei putea pregăti temeinic pentru susținerea examenului!

Iată un scurt fragment din textul pe care ți-l punem la dispoziție:

Sesiunea August 2019 - Subiectul II d) 

Cerință: Care este consecinţa în cazul transfuziei cu sânge provenit de la un donator incompatibil din punctul de vedere al sistemului OAB?

Rezolvare: Înlănțuirea aglutinogenului cu  aglutinina (anticorpul) corespunzătoare (A cu alfa, B cu beta) este incompatibilă. Consecința în cazul transfuziei cu sânge provenit de la un donator incompatibil din punctul de vedere al sistemului OAB determină prin reacția antigen-anticorp aglutinarea hematiilor și distrugerea (hemoliza) lor.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in